Dobrodošli

 

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji,

sestrinstvo nema granica što će po drugi put dokazati 6. Kongres Hrvatske udruge medicinskih sestara (HUMS-a), koji će se održati od 15.-18.6.2017. godine, u Opatiji.

Bogatstvo rada HUMS-a ogleda se u sudjelovanju 28 stručnih društava HUMS-a, koji će aktivno sudjelovati organizacijom simpozija u okviru Kongresa.

Izuzetno sam ponosna na dugogodišnju tradiciju naših stručnih društava kao i na novoosnovana društva. Istaknula bih da naša stručna društva svake godine samostalno organiziraju svoje kongrese i simpozije, a kongresi Hrvatske udruge medicinskih sestara mjesto su gdje pokazuju znanje i snagu zajedničkim radom. Na 6. Kongresu predstavit ćemo strategiju naše Udruge do 2020.

Određena područja sestrinstva koja su u dugogodišnjem središtu interesa medicinskih sestara i tehničara u Hrvatskoj bit će obrađena kroz plenarna predavanja i nadam se protkana konstruktivnim raspravama.

Jedinstvena je prilika da sve zainteresirane za sestrinstvo u Republici Hrvatskoj i šire upoznamo sa stručnim radom i obrazovanjem medicinskih sestara. Pozivam sve stručne udruge medicinskih sestara u Republici Hrvatskoj da zajednički tražimo i nađemo rješenje za priznavanje i reguliranje naše profesije te ostvarenje statusa medicinskih sestara i tehničara. Vjerujem da će Kongres pridonijeti razvoju hrvatskog sestrinstva.

Velikim izborom stručnih simpozija želimo Vas na jednom mjestu upoznati s tradicijom i  bogatim stručnim radom naših  društava i sigurna sam da će medicinske sestre i tehničari imati priliku izabrati stručne teme od osobnog interesa, obogatiti znanje, aktivno sudjelovati, razmijeniti iskustva, obnoviti i steći nova poznanstva.

Velika mi je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na 6. Kongres Hrvatske udruge medicinskih sestara, koji će se održati u Opatiji od 15.-18.6.2017.

Do susreta s Vama,

Tanja Lupieri

Predsjednica HUMS-a