Dobrodošli

 

Poštovane kolegice i kolege!

 Čast mi je i zadovoljstvo najaviti 11. kongres Hrvatske udruge medicinskih sestara s međunarodnim sudjelovanjem „Sestrinstvo bez granica“ koji će se održati u Opatiji od 9. do 12. lipnja 2022. godine.

Nakon uspješno održanih šest kongresa Sestrinstvo bez granica i ove godine očekujemo veliku zainteresiranost i posjećenost Kongresa.

Bogatstvo stručnog rada ogleda se u sudjelovanju 33 stručna društva HUMS-a koji će aktivno sudjelovati organizacijom svojih stručnih simpozija u okviru Kongresa gdje zajednički stječemo najnovija znanja iz područja njihovog djelovanja.

Teme kongresa odabrane su prema interesu medicinskih sestara i tehničara u Hrvatskoj i svijetu, a bit će obrađene kroz plenarna predavanja. Na Kongresu ćemo govoriti o utjecaju digitalizacije na sestrinsku profesiju, naprednoj sestrinskoj praksi, zakonskoj regulativi i obrazovanju medicinskih sestara, te o medicinskim sestara i tehničarima kao radnoj snazi. U plenarnom dijelu sudjelovati će predstavnici Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Međunarodnog vijeća medicinskih sestara (ICN) i Europskog udruženja medicinskih sestara (EFN).  

Želja nam je da naš tradicionalni Kongres bude mjesto susreta gdje ćete imati priliku izabrati stručne teme od osobnog interesa, obogatiti znanje, aktivno sudjelovati, razmijeniti iskustva, obnoviti i steći nova poznanstva.

Ovim Kongresom jačamo sestrinstvo u Hrvatskoj te ćemo na Kongresu proslaviti 95 godina kontinuiranog rada naše najstarije nacionalne Udruge.

Pozivam Vas da svojom nazočnošću i aktivnim sudjelovanjem pridonesete uspjehu Kongresa.

Radujem se susretu s Vama,

Tanja Lupieri

Predsjednica HUMS-a